Върховната Рада - парламентът на Украйна, прие президентски законопроект, който

...
Върховната Рада - парламентът на Украйна, прие президентски законопроект, който
Коментари Харесай

Украйна прие закон срещу олигарсите

Върховната Рада - Народното събрание на Украйна, одобри президентски законопроект, който цели предотвратяване на закани за националната сигурност, свързани с въздействието на олигарсите. 279 депутати гласоподаваха за този документ в четвъртък, като нужните гласове бяха 226, предава ТАСС.

Законопроектът дефинира като олигарси лицата, които имат доста въздействие в икономическия и политическия живот на страната, а също и управляват главните сегменти на медийното пространство. На тези жители е неразрешено да вършат вноски в поддръжка на политическите партии и да стават купувачи в така наречен Голям развой на приватизация. Документът регламентира и реда на срещите и други взаимоотношения сред представители на управляващите и въпросните лица, и планува подаването на декларация за такива контакти.

Документът е първата стъпка към елиминирането на олигархичната система в Украйна, както бе посочено по-рано от кабинета на президента. На негова основа се планира да бъдат разработени антитръстови закони, закон за лобирането и други регулаторни правни актове, които ще преформатират икономическите и обществените връзки в страната.

Документът ще влезе в действие след шест месеца и ще бъде годен 10 години, прецизира организация Фокус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР